Geschiedenis

In 1921 is de voorloper van Onderneming Balkonhekken opgericht. Op 300 meter van onze huidige locatie in Amsterdam werd destijds een werkplaats opgericht met als doel geld te verdienen met het bewerken van staal, ijzer en andere materialen.

De belangrijkste werkzaamheden waren machinebouw, klein smidswerk en constructies.

Na de tweede wereldoorlog werden deze werkzaamheden weer opgepakt en werd ons huidige pand bij het bedrijf betrokken. De productie van hekwerken werd een steeds belangrijker onderdeel.

De ontwikkeling van de Bijlmermeer en de Molenwijk in Amsterdam-Noord eind jaren 60 was het keerpunt. Vanaf toen werden hekwerken de core-business van het bedrijf. Machinebouw en allerlei eenmalige constructiewerken werden afgedankt en De Onderneming werd een specialist op het gebied van hekwerken.

De opkomst van aluminium (licht, hanteerbaar en sterk voor het gewicht) was de aanzet voor het vario-moduul®systeem. Een verzameling modulaire onderdelen, waarbij een prijstechnisch interessant hek te produceren valt binnen een bepaalde levertijd.

Meer weten over onze verschillende hekwerken? Klik hier om ons assortiment te bekijken.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.